خواص و مضرات مصرف شکلات تلخ و کم خونی و کمبود آهن
خواص و مضرات مصرف شکلات تلخ و کم خونی و کمبود آهن
خواص و مضرات مصرف شکلات تلخ و کم خونی و کمبود آهن
شکلات تلخ و کم خونی ,شکلات تلخ کم خونی,آیا شکلات تلخ کم خونی می آورد,شکلات تلخ کم خونی میاره,شکلات تلخ برای کم خونی,ایا شکلات تلخ برای کم خونی مضر است,آیا شکلات تلخ باعث کم خونی میشود
خواص و مضرات مصرف شکلات تلخ و کم خونی و کمبود آهن
در این مطلب از سایت جسارت
به خواص و مضرات مصرف شکلات تلخ و کم خونی و کمبود آهن می
پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.آهن جزو
ترکیبات مغذی است که سایر عوامل رژیم غذایی در افزایش یا کاهش جذب آن تاثیر
دارند . آهن موجود در منابع غذایی به دو صورت شامل آهن موجود در گوشت (آهن
Heme) و آهن موجود در منابع غذایی گیاهی، تخم مرغ و شیر(آهن Non Heme)
وجود دارد.عوامل موثر در جذب آهن بر نوع دوم آهن اثر می گذارند.
ویتامین C در میوه ها و سبزی ها عامل موثر در افزایش جذب آهن و چای و قهوه
نیز از جمله ترکیبات موثر در کاهش جذب آهن می باشند.عامل مسوول درکاهش جذب
آهن، ترکیباتی به نام ˈپلی فنل هاˈ هستند که در شکلات و کاکائو، چای، قهوه و
بعضی سبزیجات موجود هستند.این عوامل زمانی تاثیر می گذارند که همزمان یا
نزدیک به مصرف موادغذایی دارای آهن استفاده شوند.در صورتی که مصرف ترکیبات
کاهش دهنده جذب آهن در شکلات و کاکائو با این مواد غذایی بیش ازحدود یک
ساعت فاصله زمانی داشته باشند تاثیر زیادی در کاهش جذب آهن ندارند.مصرف این
ماده غذایی در شادابی و نشاط و خلق و خو و پیشگیری از بیماری های قلبی و
عروقی تاثیر زیادی دارد به شرطی که کل الگوی رژیم غذایی مناسب باشد، حداقل
چهار روز در هفته تحرک و ورزش بدنی داشته و مبتلا به اضافه وزن یا چاقی
نباشیم.افراد با وزن متعادل می توانند به میزان متعادل از شکلات استفاده
کرده ولی افراد چاق باید در مصرف این ماده غذایی احتیاط کنند
طبق تحقیقی که روی ۳۲ هزار زن ۴۸ تا ۸۳ ساله سوئدی در دانشگاه بوستون آمریکا انجام شد و مجله علمی قلب آمریکا نتایج آن را منتشر کرد، مصرف ۱۹ تا ۳۰ گرم شکلات تلخ و تیره طی هفته، ۳۲ درصد از احتمال ابتلا به بیماری های قلبی می کاهد؛ حال آن که اگر همین مقدار روزانه خورده شود چنان اثری نخواهد داشت و تا حدودی مضر خواهد بود. شکلات تلخ به اسامی تیره یا کم شیرین نیز معروف است. مقدار ماده خشک کاکائو در آن معمولا در حد ۷۵ درصد است و در روند تولید آن شکری بسیار اندک به آن افزوده می شود؛ اگرچه کالری زیادی دارد، اما دربردارنده بیش از صد ماده شیمیایی است که اگر در حدی متعادل و دور از افراط خورده شود، مزایای بسیار دارد
شکلات تلخ و کم خونی
دکتر مجید کاراندیش در گفت و گو با خبرنگار با اشاره به اینکه آهن جزو ترکیبات مغذی است که سایر عوامل رژیم غذایی در افزایش یا کاهش جذب آن تاثیر دارند اظهار داشت : آهن موجود در منابع غذایی به دو صورت شامل آهن موجود در گوشت و آهن موجود در منابع غذایی گیاهی، تخم مرغ و شیر وجود دارد. وی اضافه کرد: عوامل موثر در جذب آهن بر نوع دوم آهن اثر می گذارند.
براساس تحقیقات انجام شده، شکلات تلخ پر از مقادیر زیاد پروتئین، تیامین، ویتامین های A،B۱،B۲،C،E، مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم، روی و ترکیبات مفید برای بدن است که مصرف اندکی از آن در تغذیه روزانه خوب است افزون بر اینها شکلات تلخ پر از مقادیر زیاد پروتئین، تیامین، ویتامین های A،B۱، B۲، C، E، مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم، روی و… ترکیبات مفید برای بدن است که مصرف اندکی از آن در تغذیه خوب و اثرگذار است. التهاب سلولی را کاهش می دهد، فشار خون را کم می کند، حافظه را افزایش می دهد، از سخت شدن و گرفتگی رگ ها در افراد سیگاری جلوگیری می کند، اما کودکان و زنان باردار و شیرده باید در مصرف آن احتیاط کنند و نظر پزشک خود را در این زمینه جویا شوند. در ترکیبات شکلات مقادیری اگزالات نیز هست که افراد دارای اسید اوریک بالا و مبتلا به سابقه سنگ کلیه نیز پیش از مصرف باید با پزشکان درباره مقدار مصرف آن مشورت کنند. به سبب وجود مس و منیزیم افراد مبتلا به سیروز کبدی و نیز اشخاص دارای دردهای میگرنی هم جزو کسانی قرار می گیرند که بهتر است در مصرف آن محتاط باشند.
شکلات تلخ کم خونی
دکتر کاراندیش گفت : ویتامین C در میوه ها و سبزی ها عامل موثر در افزایش جذب آهن و چای و قهوه نیز از جمله ترکیبات موثر در کاهش جذب آهن می باشند. این متخصص تعذیه اضافه کرد: عامل مسوول درکاهش جذب آهن، ترکیباتی به نام ˈپلی فنل هاˈ هستند که در شکلات و کاکائو، چای، قهوه و بعضی سبزیجات موجود هستند. وی ادامه داد: این عوامل زمانی تاثیر می گذارند که همزمان یا نزدیک به مصرف موادغذایی دارای آهن استفاده شوند.
خواص و مضرات مصرف شکلات تلخ و کم خونی و کمبود آهن
همچنین با آن که در شکلات تلخ، مقدار عناصر آنتی اکسیدان بیشتر از شکلات های شیری است و خوردن شیر با شکلات هم به کام بسیاری از اشخاص، خوشمزه تر و لذت بخش تر به نظر می رسد، اما باید توجه داشت نتایج برخی مطالعات نشان می دهد خوردن همزمان شیر و شکلات سبب جلوگیری از فعالیت آنتی اکسیدانی دانه کاکائو خواهد شد. به نظر می رسد پروتئین موجود در مواد لبنی باعث چنین کنش های شیمیایی و در نتیجه کاهش اثرات ضداکسیدانی آن می شود. شکلات موسوم به تلخ با غلظت های متفاوتی عرضه می شود. معمولا نوع ۷۵ درصد آن با میل افراد بیشتری سازگار است، اما برخی ها غلظت های بالاتر را بیشتر دوست دارند و از همین رو شکلات های ۹۴ تا ۹۶ درصد هم در فروشگاه ها عرضه می شود. فقط یادتان باشد شکلات هایی با غلظت ۱۰۰ درصد هر چند کمتر پیدا می شوند، اما به سبب آن که هر قدر این درصد بالاتر باشد، مقدار کافئین آن هم بالاتر خواهد بود، احتمال تپش قلب و سردرد نیز افزایش می یابد و باید در خوردن درصدهای بالاتر احتیاط بیشتری کرد.
آیا شکلات تلخ کم خونی می آورد
دکتر کاراندیش گفت : در صورتی که مصرف ترکیبات کاهش دهنده جذب آهن در شکلات و کاکائو با این مواد غذایی بیش ازحدود یک ساعت فاصله زمانی داشته باشند تاثیر زیادی در کاهش جذب آهن ندارند. این متخصص تغذیه در خصوص برخی فواید مصرف شکلات گفت: مصرف این ماده غذایی در شادابی و نشاط و خلق و خو و پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی تاثیر زیادی دارد به شرطی که کل الگوی رژیم غذایی مناسب باشد، حداقل چهار روز در هفته تحرک و ورزش بدنی داشته و مبتلا به اضافه وزن یا چاقی نباشیم. وی خاطرنشان کرد: افراد با وزن متعادل می توانند به میزان متعادل از شکلات استفاده کرده ولی افراد چاق باید در مصرف این ماده غذایی احتیاط کنند