وزوز گوش و درمان گیاهی
وزوز گوش
,وزوز گوش نشانه چیست,وزوز گوش به انگلیسی,وزوز گوش و درمان آن,وزوز گوش
راست,وزوز گوش و سرگیجه,وزوز گوش از چیست,وزوز گوش و سردرد,وزوز گوش طب سنتی،درمان وزوز گوش با عسل
توضیحاتی در مورد وزوز گوش
وزوز گوش یا پُرشنوایی وضعیتهایی هستند که در آنها، بیمار به صورت گاه و بیگاه صداهای ناخوشایندی را در گوش خود میشنود. این صداها ممکن است به خواب و تمرکز بیمار آسیب برسانند. یکی از دلایل احتمالی بروز این بیماری، وجود نقص در دستگاه شنوایی نظیر اختلافات فشار و جراحت در حفرهی گوش داخلی و عصبهای گوش، عدم تعادل عصبی در ستون فقرات یا آرواره، وجود التهاب یا تنش در گردش خون ماهیچهها، عدم تعادل در آرواره و دندانها، آسیب به اعصاب شنوایی ناشی از افزایش سن، عدم تعادل در مهرههای گردنی، ورود شی خارجی به گوش داخلی و غیره است.
در این مطلب از سایت جسارت در مورد وزوز گوش صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
وزوز گوش چیست
وزوز گوش عبارت است از احساس صدای زنگ یا صداهای دیگر در گوش یا درک آن در مغز هنگامی که محرک صوتی خارجی وجود ندارد.[۲] این صدا معمولاً به صورت زنگ میباشد. این حالت میتواند به صورت موقتی یا دائمی باشد. اگر وزوز گوش خفیف باشد در حالت آرامش شنیده میشود ولی اگر خیلی شدید باشد در شنوایی فرد تداخل به وجود میآورد و میتواند باعث اختلال فعالیت و خواب، و عصبیشدن فرد شود. وزوز گوش به دو دسته تقسیم میشود: وزوز خودشنو یا ذهنی (subjective): شکل معمول وزوز که فقط خود فرد آن را میشنود. وزوز دگرشنو یا عینی (objective): شکل نادری از وزوز که برای خود فرد و اطرافیانش قابل شنیدن است.
علل وزوز گوش
وزوز گوش به تنهایی یک بیماری نیست بلکه علامت بسیاری از بیماریهای گوش میباشد مانند کاهش شنوایی (به خصوص پیرگوشی)، عفونت گوش، بیماری منیر، عارضه جانبی داروها، جسم خارجی، کاهش شنوایی ناشی از سروصدا. نوعی وزوز ناشی از اختلالات عروقی نیز وجود دارد که ضرباندار است و وزوز تپشی (pulsatile) نامیده میشود.
شیوع وزوز گوش
وزوز گوش تقریباً شایع است و در یک بررسی یکپنجم افراد ۵۵ تا ۶۵ سال آن را ذکر کردهاند.
درمان وزوز گوش
درمان به عامل ایجادکننده مرتبط میباشد. درمان علل ذهنی تزریق لیدوکائین به گوش داخلی، تجویز بنزودیازپینها و ضدافسردگیهای سهحلقهای، پرهیز از کافئین، نمک و نیکوتین، مصرف مکمل روی میباشد و همچنین از درمانهای جدید نیز میتوان بیوفیدبک و نوروفیدبک را نام برد. درمان علل عینی پرتوجراحی با اشعه گاما (گاما نایف)، سم بوتولینیوم، پوشاندن حلزون شنوایی با کاشت تفلون، شستشوی گوش (در صورت وجود سرومن)، مصرف پروپرانولول و کلونازپام و … میباشد. گاه وسیلهای شبیه به سمعک نیز به کار گرفته میشود که با ایجاد نوفه در گوش مورد نظر، وزوز را پوشش و کاهش میدهد، به این وسیله، پوشانهٔ وزوز میگویند. کاهش وزوز با استفاده از پوشانهٔ ترازپایین را نیز فرونشانی وزوز مینامند. گاه یک رویکرد درمانی جامع نیز با هدف خوگیری و کنار آمدن بیمار با وزوز انجام میگیرد که اصطلاحا به آن آموزشدرمانی وزوز گفته میشود.درمان وزوز گوش میتواند بسیار دشوار باشد؛ از این رو، در درجهی اول، جهت اجتناب از این وضعیت باید مراقبتهای کامل را به عمل آورید، یا در صورت ابتلا به این مشکل، از انجام کارهایی که ممکن است این علائم را وخیم کنند، خودداری کنید. علائم قابل ملاحظه در این وضعیت ممکن است شامل احساس ضعف و بیحسی در یک طرف صورت، از دست دادن هماهنگی در برخی اندامهای مرتبط، و شنیدن صداهای هیسهیس، وزوز، و غرغر از داخل گوش باشند. وزوز گوش ممکن است بیش از یک هفته به طول بینجامد.
وزوز گوش و ترفند ضربه ی ملایم به جمجمه
۱. ترفند ضربهی ملایم به جمجمه الف. گوشهایتان را با کف دستتان به گونهای بپوشانید که انگشتانتان به سمت پشت سرتان باشند و جمجمهتان را پوشش دهند. ب. در این وضعیت، نوک انگشتان وسط دو دست باید همدیگر را لمس کنند. پ. انگشتان اشارهتان را روی انگشتان وسطتان قرار دهید. ت. در این حالت، ضربهی سریع و ملایمی به جمجمهتان بزنید؛ به گونهای که صدای ضربه را با گوشتان بشنوید. ث. این حرکت را ۴۰ الی ۵۰ بار تکرار کنید تا صدای زنگ گوشتان فروکش کند.
وزوز گوش و سرکه سیب
دو قاشق غذاخوری سرکه سیب و یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب حل کنید. این محلول را روزی ۲ الی ۳ بار بنوشید تا احساس صدای زنگ در گوشتان تسکین یابد.
وزوز گوش و سیر
دو حبه سیر را له کنید و به همراه روغن کنجد حرارت دهید. سپس این ترکیب را از صافی عبور دهید و ۲ الی ۳ قطره از آن را در هر گوشتان بچکانید. این کار را باید هر شب، به مدت یک هفته، قبل از خواب انجام دهید.
وزوز گوش و پیاز
مقداری پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس آب پیاز را به مدت ۳۰ ثانیه حرارت دهید و اجازه دهید خنک شود. ۲ الی ۳ قطره از آن را در هر گوشتان بچکانید. ۵ دقیقه صبر کنید سپس سرتان را به طرفین خم کنید تا آب اضافهی پیاز از گوشتان خارج شود. این کار را باید هر روز، به مدت یک هفته انجام دهید.
وزوز گوش و زنجبیل
با دم کردن یک و نیم قاشق غذاخوری زنجبیل تازهی رنده شده در یک فنجان آب جوش، به مدت ۱۰ دقیقه، دمنوش زنجبیل تهیه کنید. سپس این دمنوش را از صافی عبور دهید و مقدار اندکی عسل به آن اضافه کنید. این دمنوش را روزانه ۲ الی ۳ دفعه، به مدت چندین روز، نوش جان کنید تا علائم وزوز گوشتان تسکین یابند.
وزوز گوش و آب نمک
یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری گلیسیرین را در ۲ فنجان آب گرم حل کنید. این محلول را در یک ظرف مخصوص اسپری بینی بریزید و داخل هر یک از سوراخهای بینیتان اسپری کنید. این روش درمانی را باید روزانه ۲ الی ۳ مرتبه تکرار کنید تا گرفتگی داخل مجاری بینیتان به طور کامل باز شود.
وزوز گوش و کدو تنبل
کدو تنبل میتواند به خوبی کمبود ویتامین A را در بدن از بین ببرد؛ ویتامین A برای کارکرد مناسب حلزون گوش (در گوش داخلی) و کنترل انتقال و دریافت صدا در بدن بسیار ضروری است.
وزوز گوش و روغن خردل
کمی روغن خردل را حرارت دهید و چند قطره از آن را در گوشتان بچکانید. اجازه دهید روغن خردل به مدت ۱۰ دقیقه در گوشتان بماند و سپس، سرتان را به دو طرف کج کنید تا روغن اضافه از آنها خارج شود. این کار را هر روز، به مدت یک هفته ادامه دهید.
درمان خانگی وزوز گوش
مصرف آناناس را در رژیم غذاییتان بگنجانید تا از تاثیر آنزیم موجود در آن به نام بروملین بر کاهش التهابات بدنتان بهرهمند شوید. همچنین میتواند آب آناناس نیز نوش جان کنید. ۱۰. میوهی خشک جویدن میوهی خشک نظیر کشمش، خرما، و برگهی زردآلو میتواند جریان خون را در نواحی اطراف گوشهایتان بالا ببرد، و از این طریق، درد و التهاب آن ناحیهی را تسکین دهد. این کار ناراحتیهای ناشی از وزوز گوشتان را کاهش میدهد. مطلب مرتبط: گوش درد: ۱۴ درمان خانگی برای تسکین درد گوش ۱۱. روغن کنجد خواص آرامشبخش و تسکین دهندگی روغن کنجد به سرعت میتوانند علائم مرتبط با وزوز گوش را کاهش دهند. فقط کافی است به اندازهی ۵ الی ۱۰ قطره روغن کنجد را کمی حرارت دهید؛ سپس به پهلو دراز بکشید و به فاصلهی ۵ تا ۶ دقیقه، روغن کنجد گرم را در هر دو گوش بریزید. هنگام انجام این کار سعی کنید عمیق نفس بکشید. ۱۲. پا شویه ابتدا پاهایتان را در آب داغ بگذارید و سپس، آنها را در آب سرد قرار دهید. این روش صداهای زنگ، هیسهیس، یا وزوز را در گوشتان به حداقل میرساند. ۱۳. دمنوش تخم شنبلیله مقداری تخم شنبلیلهی خرد شده (۱ قاشق چای خوری) را در یک فنجان آب جوش بریزید؛ اکنون این ترکیب را به مدت ۶ الی ۷ دقیقه با شعلهی ملایم حرارت دهید. این دمنوش را روزی دو دفعه، حداقل به مدت ۱۰ روز پشت سر هم، بنوشید تا وزوز گوشتان تسکین یابد. این دمنوش را با شیر میل نکنید. نکته: زنان باردار نباید از این درمان خانگی استفاده کنند. ۱۴. روغن نارگیل روغن نارگیل را به مقدار اندکی حرارت دهید. آن را در گوشتان بریزید تا صدای زنگ و وزوز گوشتان کاهش یابد. درمان وزوز گوش ۱۵: روغن کرچک چند قطره روغن کرچک را در گوشهایتان بریزید و تکه پنبهای را داخل گوشهایتان قرار دهید. این کار را باید هر روز انجام دهید تا از درد و صدای زنگ در گوشتان خلاص شوید.
وزوز گوش در طب سوزنی
وزوز گوش را میتوان با استفاده از طب سوزنی به طور موثری درمان کرد. نقاط طب سوزنی برای درمان وزوز گوش در همهی جای بدن یافت میشوند؛ از جمله سر، پا، شکم، کمر، پشت، و غیره. برای خلاصی از درد گوش، و پیش از توسل به طب سوزنی با پزشک معالجتان مشورت کنید.
درمان گیاهی وزوز گوش
مواد موجود در درخت کهندار یا جینکو دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی هستند و میتوانند تمام انواع عفونتها را درمان کنند و گردش خون را نیز در گوشها بهبود ببخشند؛ به این ترتیب، میتوانند احساس زنگ گوش را نیز کاهش دهند. روزی ۳ الی ۴ مرتبه، حدود ۱۲۰ الی ۲۴۰ میلیگرم عصارهی درخت کهندار یا جینکو را میل کنید. نکته: این درمان خانگی برای کودکان توصیه نمیشود. ۱۸. ریحان مقداری برگ ریحان را با استفاده از یک دستگاه خردکن خرد کنید. آب برگهای ریحان را بگیرید. آن را کمی حرارت دهید و چند قطره از آن را با استفاده از یک قطره چکان درون گوشتان بریزید. این کار را باید روزی ۲ دفعه، به مدت ۳ الی ۴ روز انجام دهید. ۱۹. بابونه، دارچین، هماور طبی (کامفری) بابونه، دارچین، و هماور طبی (کامفری) را با یکدیگر مخلوط کنید و آن را ظرفی در بسته به دور از هوا و آب نگهداری کنید. یک قاشق چای خوری از این مخلوط را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در آب (یک فنجان) دم کنید. این دمنوش را از صافی عبور دهید و روزی سه بار نوش جان کنید تا از شر وزوز گوش خلاص شوید.یک قاشق غذاخوری چای سبز را به مدت ۱۵ دقیقه در یک فنجان آب جوش دم کنید. این دمنوش را از صافی عبور دهید و روزی ۲ الی ۳ مرتبه بنوشید. این دمنوش سرشار از آنتیاکسیدان است؛ از این رو، میتواند از صدای زنگ گوش پیشگیری کند. ۲۱. دمنوش داروش ۳ قاشق غذاخوری داروش را در ظرفی حاوی ۳ فنجان آب جوش بریزید. اجازه دهید به خوبی دم بکشد. سپس این دمنوش را از صافی عبور دهید و هنگام صبح بنوشید؛ این دمنوش را دو دفعهی دیگر در روز میل کنید تا از شر مشکل وزوز گوش خلاص شوید. ۲۲. اورگانو (پونه کوهی) اورگانو (پونه کوهی) دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتری، و ضد ویروسی است. حدود یک قاشق غذاخوری اورگانو خشک شده را به مدت۱۰ الی ۱۵ دقیقه در ۱۰۰ میلیلیتر آب بجوشانید. این جوشانده را روزی یک بار بنوشید تا درد ناشی از وزوز گوشتان کاهش یابد. درمان وزوز گوش۲۳: تخمه آفتابگردان تخمه آفتابگردان را میتوانید مستقیما یا به صورت دمنوش (روزی یک یا دو بار) میل کنید تا گوش دردتان برطرف شود. ۲۴. گل ساعتی یک قاشق غذاخوری گل ساعتی خشک شده را در یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. سپس این دمنوش را از صافی رد کنید. برای خلاصی از شر درد گوش، این دمنوش را پیش از رفتن به تختخواب میل کنید. ۲۵. موز سبز مقدار برگ موز سبز را بکوبید و له کنید. دو قاشق غذاخوری از آن را در یک فنجان آب بریزید و به مدت هشت هفته، روزی سه بار نوش جان کنید تا بهبودی حاصل شود. یا اینکه، برای مقابله با این مشکل از آب موز سبز استفاده کنید. فقط کافی است تکه پنبهای را به آن آغشته کنید و داخل گوشتان قرار دهید. بعد از حدود ۵ الی ۶ دقیقه، پنبه را از گوشتان خارج کنید. درمان وزوز گوش ۲۶: گوجیبری این داروی گیاهی حاوی آنتیاکسیدانهای فراوانی است که میتوانند جریان خون را در اطراف گوشها بهبود ببخشند؛ به این ترتیب، گوجیبری میتواند به طور موثر به درمان وزوز گوش کمک کند.
درمان وزوز گوش با روغن های گیاهی
قطره روغن اسطوخودوس، ۱۵ قطره روغن میوهی ارس، ۱۵ قطره روغن درخت سرو، ۵ قطره روغن گل بیمرگ، و ۳۰ قطره روغن حامل (روغن مفید و بیضرری که غلظت سایر روغنها را کاهش دهد، نظیر روغن نارگیل، روغن بادام، روغن جوجوبا یا روغن کرچک) را با هم ترکیب کنید. این ترکیب روغنی را در یک ظرف سیاه رنگ در محیطی تاریک نگهداری کنید. این ترکیب را روی استخوان پشت گوش، نرمهی گوش، و روی گردن ماساژ دهید. یا اینکه، میتوانید این روغنهای گیاهی را به صورت جداگانه استفاده کنید. تکه پنبهای را به هر یک از روغنهای گیاهی مورد علاقهتان آغشته کنید. پنبه را به مدت یک شب داخل گوشتان قرار دهید. هنگام صبح، آن را از گوشتان خارج کنید و گوش خود را تمیز کنید. نکته: هرگز این روغنهای گیاهی را مستقیما داخل گوشتان نریزید.