.

سایت رسمی خرد کن پلین

دانستنی های علمی

سایت رسمی خرد کن پلین

دانستنی های علمی

مارچوبه

شنبه, ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۴:۰۲ ق.ظ

مارچوبه و خواص آن

مارچوبه چیست,مارچوبه در غذا,مارچوبه به انگلیسی,مارچوبه در جدول,مارچوبه طرز تهیه,مارچوبه خواص,خواص مارچوبه خشک و سبز و سفید و تازه,مارچوبه در بارداری

مارچوبه گیاهی گلدار است که بومی بیشتر مناطق اروپا، آفریقای شمالی و غرب آسیا است.مارچوبه گیاهی علفی چندساله و دوپایه از راسته مارچوبه، تیرهٔ مارچوبگان (Asparagaceae) و سردهٔ مارچوبه (Asparagus) است.گل‌های بسیار کوچک آن در روی پایه‌های نر و ماده قرار دارند. گل‌های آن دارای ۶ کاسبرگ و ۶ گلبرگ و ۶ پرچم و یک مادگی سه برچه‌ای است گل‌های نر به رنگ زرد مایل به سبز بوده، کاملاً از گل‌های ماده که معمولاً به رنگ قرمز در می‌آیند قابل تشخیص می‌باشند.معمولاً برداشت مارچوبه از سال سوم، یعنی دو سال بعد از انتقال تاج آن به محل اصلی آغاز می‌شود.محل کاشت آن در ایران، خوی، تبریز، نواحی مختلف البرز، قصر قجر، جلفای اصفهان، اراک، کرمانشاه، جنوب ایران، و مهارلو در شیراز است و پرورش آن در دزفول رواج پیدا کرده‌است.همچنین در روستای رز از توابع شهرستان ماهنشان استان زنجان بصورت خودرو رشد میکند. این گیاه به‌عنوان یک سبزی خوراکی به صورت خام یا پخته استفاده می‌شود.مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا چند متر می رسد و دارای شاخه های نسبتا چوبی و صاف است. جالب است بدانید که مارچوبه بصورت وحشی در اکثر نقاط دنیا می روید برگهای آن فلسی شکل بوده که از کنار آنها شاخه هایی باریک و دراز و سبز رنگ بصورت دسته های 3 تا 8 تائی خارج می گردد.

مارچوبه،خواص مارچوبه

گفتنی است که بعلت زیبا بودن این گیاه را بصورت تزئینی در باغچه ها می کارند مار چوبه را در اوائل پائیز می چینند .جالب است بدانید که این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشی هایی وجود دارد که مارچوبه را نشان می دهد .قابل ذکر است که مار چوبه را می توان بصورت مختلف مصرف کرد . باید مارچوبه را با کمی آب و حرارات کم در ظرف های ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت .آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده کنید زیرا دارای ویتامین و املاح می باشد . وقتیکه مارچوبه می خرید دقت کنید تازه است یا مانده .

مارچوبه،خواص مارچوبه

در واقع شاخه های مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوک آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوک آن باز باشد نشانه این است که گیاه مدت زیادی مانده و کهنه شده است و بهتر است استفاده نشود.

خواص داروئی مارچوبه رابشناسید:

گفتنی است که از نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشک است پس آنهایی که سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی که گرم مزاج هستند باید آنرا با سرکه بخورند .قابل ذکر است که مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی می باشد.جالب است که بدانید خوردن آن دید چشم را تقویت می کند

مارچوبه ، خواص مارچوبه

قابل ذکر است که برای تقویت نیروی جنسی مفیدمی باشد.

لازم است بدانید که ضعف مثانه را رفع  می کند

در واقع برای تقویت قلب مفید می باشد.

ملین است و یبوست را رفع می نماید.

مارچوبه تب بر می باشد.

مارچوبه ، خواص مارچوبه

خیلی ها فقط کاشتن سبزی را در منزل خود جزء ضروریات میدانند ولی درادامه مطلب زیر دلایل مناسب برای کاشتن مارچوبه درمنزل آشنا شوید.

  • یک بار این گیاه را بکارید و برای ۲۰ سال از آن برداشت کنید.
  • با پرورش این گیاه در خانه دارای گیاهی ارگانیک، تازه و خانگی هستید به جای آنکه احتیاج باشد مارچوبه‫ هایی آغشته به مواد شیمیایی که از کالیفرنیا آورده شده‫اند را مصرف کنید. ‬‬
  • با استفاده از آن‌ها فینگر فودهای خوشمزه درست کنید.
  • آیا تا به حال قیمت مارچوبه در سوپرمارکت ها را چک کرده‫اید؟!‬
  • و بهترین دلیل برای پرورش مارچوبه درست کردن سس هولندیز (Hollandaise) است.

بهتر است بدانید که  مارچوبه به علت داشتن کلروفیل خونساز است و کسانیکه کم خون هستند باید از آن استفاده کنند .

به علاوه مارچوبه به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می نماید.

مارچوبه را حتما در سبد سبزیجات خود جای دهید.

مارچوبه دارای پورین است ولی باعث نقرس نمی شود

مارچوبه

  • محسن موسوی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی